JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE | |||
DATA | OBIAD ZUPA + II DANIE | GR | |
Poniedziałek 20.03.2023 | Zupa z zielonych warzyw na wywarze drobiowym (drób, cukinia, brokuł, fasolka zielona, por, brukselka, ziemniaki, natka pietruszki) Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 220g/300g 250ml 130g |
|
Wtorek 21.03.2023 | Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9) Indyk duszony (1,3,7) Ziemniaczki z koperkiem (7) Surówka wiosenna (kapusta pekińska, papryka, rzodkiewka, kukurydza) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Środa 22.03.2023 | Żurek z jajkiem (zakwas żytni, biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki, jajko) (1,3,7,9) Racuszki na maślance z jabłkami (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
150g/200g |
|
Czwartek 23.03.2023 | Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Pulpeciki duszone w sosie pomidorowym (1,7) Ryż na sypko (7) Surówka Colesław Kompot/woda niegazowana Ciasto – wyrób własny (1,3,7) |
250/300 ml 100g/160g 100g/150g 100g/150g 250ml 50g |
|
Piątek 24.03.2023 | Barszcz czerwony (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Nuggetsy rybne z pieca (1,3,4) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka z kiszonej kapusty Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml
90g/150g |
|
Poniedziałek 27.03.2023 | Zupa krupnik na wywarze mięsnym (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza jęczmienna) (1,9) Sznycel drobiowy z pieca (1,3,7) Ziemniaczki z koperkiem (7) Surówka z marchewki z chrzanem Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 85g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 28.03.2023 | Zupa z czerwonej soczewicy (drób, soczewica czerwona, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9) Łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml 220g/280g 250ml 50g |
|
Środa 29.03.2023 | Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym (drób,brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (9) Naleśniki z serem i dżemem (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml
180g/270g |
|
Czwartek 30.03.2023 | Zupa koperkowa z zacierką (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,9) Gulasz z szynki wp (1,7) Kasza gryczana (7) Buraczki gotowane Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 80/120g 100/150g 100/150g 250ml 125g |
|
Piątek 31.03.2023 | Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9) Pieczone kotleciki rybne z miruny z pieca (1,3,4,7) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka szwedzka z ogórka kiszonego Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80g/160g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) |