JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE | |||
DATA | OBIAD ZUPA + II DANIE | GR | |
Poniedziałek 18.03.2024 | Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Pieczone udko z kurczaka Ziemniaki z koperkiem (7) Sałata z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winegret) (10) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 100g/150g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 19.03.2024 | Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym (drób, soczewica, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9) Makaron penne ze szpinakiem, bazylią i parmezanem (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
220g/280g |
|
Środa 20.03.2024 | Zupa koperkowa z zacierką (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,3,9) Pulpeciki z pieca w sosie pomidorowym (1,3,7) Ryż na sypko (7) Surówka Colesław Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 80g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 125g |
|
Czwartek 21.03.2024 | Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (7,9) Gulasz z szynki wp (1,7) Kasza gryczana (7) Buraczki Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 80/120g 100/150g 100/150g 250ml 130g |
|
Piątek 22.03.2024 | Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9) Nuggetsy rybne z pieca (1,4) Ziemniaki z koperkiem (7) Ogórek kiszony Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml
90g/130g |
|
Poniedziałek 25.03.2024 | Zupa krupnik (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9) Sznycel drobiowy z pieca (1,3,7) Ziemniaczki z koperkiem (7) Mizeria ze szczypiorkiem (7) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 85g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 26.03.2024 | Barszcz ukraiński (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, kapusta biała, fasola, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Curry z indyka z warzywami (marchew, cebula, czosnek, curry, kurkuma, pietruszka zielona) (1,7) Ryż na sypko (7) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 180g/220g 120g/150g 250ml 130g |
|
Środa 27.03.2024 | Zupa pełna warzyw z kurczakiem (filet z kurczaka, marchew, kalarepa, groszek zielony, szczypior, ziemniaki, natka pietruszki, śmietana) (7,9) Kopytka z masłem i bułką tartą (1,3,7) Surówka z marchewki i jabłka Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
150g/250g |
|
Czwartek 28.03.2024 | WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA | ||
Piątek 29.03.2024 | |||
Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) |