JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE
DZIEŃ | DATA | PRZERWA ŚNIADANIOWA | I DANIE | II DANIE | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | 12.04.2021 | zupa ogórkowa na wywarze warzywnym
A:7,9 |
makaron spaghetti z sosem bolognese, kompot/woda niegazowana A:1, 3, 7 | jabłko | |
Wtorek | 13.04.2021 | kulesz jaglany
A: 1, 9 |
naleśniki z twarożkiem i dżemem, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 | banan | |
Środa | 14.04.2021 | rosół z lanymi kluskami
A: 1, 3, 9 |
pieczone udko z kurczaka, ziemniaki piure, surówka z marchewki i jabłka, kompot/ woda niegazowana A:7 | gruszka | |
Czwartek | 15.04.2021 | zupa koperkowa na wywarze warzywnym
A: 9 |
kotlety z soczewicy czerwonej, frytki domowe, surówka szwedzka, kompot/ woda niegazowana
A: 1,3, 7 |
ciasto-wyrób własny
A:1, 3, 7 |
|
Piątek | 16.04.2021 | barszcz czerwony z ziemniakami
A:7, 9 |
bułki na parze z musem truskawkowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 |
jabłko | |
Poniedziałek | 19.04.2021 | zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym
A: 7, 9 |
rozgrzewające curry z indyka z ryżem jaśminowym,
kompot/woda niegazowana A:1, 7 |
mandarynka | |
Wtorek | 20.04.2021 | zupa fasolowa na wywarze mięsnym
A: 9 |
pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną, kompot/woda niegazowana
A: 1,7 |
Banan | |
Środa | 21.04.2021 | zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną
A: 1, 3, 7, 9 |
miruna nowozelandzka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana A:1, 4,7 | gruszka | |
Czwartek | 22.04.2021 | zupa jarzynowa z zieleniną A: 9 | gulasz z szynki, kasza gryczana niepalona, buraczki, kompot, woda niegazowana
A: 1, 7 |
Wafle ryżowe | |
Piątek | 24.04.2021 | kapuśniak
A: 9 |
racuchy na maśle z bananami, kompot / woda niegazowana A: 1,3,7 | jabłko |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)