Jadłospis

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 18.01.2021 zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsnym

A: 9

ryż z musem truskawkowym, kompot/woda niegazowana A:  7 jabłko
Wtorek 19.01.2021 zupa ogórkowa na wywarze warzywnym

A: 7, 9

gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, woda niegazowana A:1,3, 7 banan
Środa 20.01.2021 barszcz ukraiński na wywarze mięsnym                             A: 7, 9 Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot/ woda niegazowana

A:1, 3, 7

wafle ryżowe
Czwartek 21.01.2021 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym

A: 7, 9

kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot/ woda niegazowana  A:1, 3, 7 gruszka
Piątek 22.01.2021 Zupa pomidorowa z ryżem

A:  7, 9

penne z pesto szpinakowo-bazyliowym i parmezanem, kompot/woda niegazowana

A: 1, 3, 7

mandarynka
Poniedziałek 25.01.2021 rosół z makaronem

A: 1, 3, 7,9

filet z kurczaka po parysku, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot / woda niegazowana

A: 1,3, 7

banan
Wtorek 26.01.2021 Zupa z kalarepy

A: 9

 pizza domowa z szynką i serem, ketchup, kompot/ woda niegazowana

A: 1,  7

jabłko
Środa 27.01.2021 kulesz jaglany

A:1, 9

pieczone kotleciki rybne z miruny ze szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana

A: 1,7

gruszka
Czwartek 28.01.2021 zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym

A: 7, 9

gulasz z indyka, kasza gryczana biała, buraczki, kompot/ woda niegazowana

A: 1, 7

kulki czekoladowo – owsiane z wiórkami kokosowymi – własny wyrób

A: 1, 7

Piątek 29.01.2021 kapuśniaczek

A: 9

racuchy na maślance z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot/ woda niegazowana

A: 1, 3, 7

mandarynka

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)