Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE
DATA OBIAD  ZUPA + II DANIE GR
Poniedziałek 18.03.2024 Zupa ogórkowa  (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Pieczone udko z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem (7)
Sałata z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winegret) (10)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
100g/150g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g
Wtorek 19.03.2024 Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym (drób, soczewica, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9)
Makaron penne ze szpinakiem, bazylią i parmezanem (1,3,7)
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml

220g/280g
250ml
50g

Środa 20.03.2024 Zupa koperkowa z zacierką (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,3,9)
Pulpeciki z pieca w sosie pomidorowym (1,3,7)
Ryż na sypko (7)
Surówka Colesław
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml
80g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
125g
Czwartek 21.03.2024 Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (7,9)
Gulasz z szynki wp (1,7)
Kasza gryczana (7)
Buraczki
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
80/120g
100/150g
100/150g
250ml
130g
Piątek 22.03.2024 Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9)
Nuggetsy rybne z pieca (1,4)
Ziemniaki z koperkiem (7)
Ogórek kiszony
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml

90g/130g
100g/150g
100g/150g
250ml
125g

Poniedziałek 25.03.2024 Zupa krupnik  (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9)
Sznycel drobiowy z pieca (1,3,7)
Ziemniaczki z koperkiem (7)
Mizeria ze szczypiorkiem (7)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
85g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g
Wtorek 26.03.2024 Barszcz ukraiński (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, kapusta biała, fasola, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Curry z indyka z warzywami (marchew, cebula, czosnek, curry, kurkuma, pietruszka zielona) (1,7)
Ryż na sypko (7)
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
180g/220g
120g/150g
250ml
130g
Środa 27.03.2024 Zupa pełna warzyw z kurczakiem (filet z kurczaka, marchew, kalarepa, groszek zielony, szczypior, ziemniaki, natka pietruszki, śmietana) (7,9)
Kopytka z masłem i bułką tartą (1,3,7)
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml

150g/250g
100g/150g
250ml
50g

Czwartek     28.03.2024 WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Piątek 29.03.2024
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)