Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE
DATA OBIAD  ZUPA + II DANIE GR
Poniedziałek 20.11.2023 Kapuśniaczek (drób, kapusta kiszona, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, natka) (9)
Sznycel z indyka z pieca (1,3,7)
Ziemniaczki z koperkiem (7)
Mizeria ze szczypiorkiem (7)
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml
80g/100g
100g/150g
100g/150g
250ml
50g
Wtorek 21.11.2023 Barszcz czerwony (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Kotlet mięsno- ryżowy z pieca (1,3,7)
Warzywa na parze (brokuł, kalafior, marchew mini) (7)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
160g/240g
100g/150g
250ml
150g
Środa 22.11.2023 Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (7,9)
Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym (1,3,7)
ketchup/sos czosnkowy (7)
kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
150g/200g
20g/30g
250ml
130g
Czwartek 23.11.2023 Zupa krupnik  (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9)
Makaron farfalle z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym (1,3,7)
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml
220g/300g
250ml
125g
Piątek 24.11.2023 Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9)
Paluszki rybne z pieca (1,3,4)
Ziemniaki z koperkiem (7)
Ogórek kiszony
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml

90g/150g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g

Poniedziałek 27.11.2023 Zupa koperkowa (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,9)
Filet z kurczaka po parysku (1,3,7)
Ziemniaczki pure (7)
Sałata z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winegret) (10)
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
85g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
130g
Wtorek 28.11.2023 Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym (drób, soczewica, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9)
Makaron penne ze szpinakiem, bazylią i parmezanem (1,3,7)
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml

220g/280g
250ml
50g

Środa 29.11.2023 Zupa ogórkowa  (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Pulpeciki z pieca w sosie pomidorowym (1,3,7)
Ryż na sypko (7)
Surówka Colesław
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
80g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g
Czwartek     30.11.2023 Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9)
Gulasz z szynki wp (1,7)
Kasza gryczana (7)
Buraczki z chrzanem
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml
80/120g
100/150g
100/150g
250ml
50g
Piątek 01.12.2023 Zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana) (7,9)
Pieczone kotleciki rybne z miruny z pieca (1,3,4,7)
Ziemniaki z koperkiem (7)
Surówka z kiszonej kapusty
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml
80g/160g
100g/150g
100g/150g
250ml
125g
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)