Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 13.09.2021 Barszczyk czerwony z ziemniakami A: 7,9 Curry z indyka z warzywami, ryż  na sypko, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Śliwka
Wtorek 14.09.2021 Zupa krupnik  na wywarze mięsnym A: 1,9 Makaron penne z  pomidorowym sosem i parmezanem, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko
Środa 15.09.2021 Zupa koperkowa na wywarze warzywnym A;9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria kompot/woda niegazowana A:1, 7 Banan
Czwartek 16.09.2021 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:7,9 Naleśniki z serem i dżemem, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Wafle ryżowe
Piątek 17.09.2021 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 7,9 Dorsz, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana  A:1,4,7 Jabłko
Poniedziałek 20.09.2021 Rosół z makaronem                                 A: 1,3,9 Gulasz z szynki, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot/woda niegazowana A:1,7 Gruszka
Wtorek 21.09.2021 Zupa krupnik  na wywarze mięsnym A: 1,9 Pierogi ruskie z masełkiem, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Nektarynka
Środa 22.09.2021 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Sznycel drobiowy, ziemniaki, sałata lodowa z sosem winegret, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Śliwka
Czwartek 23.09.2021 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym, kompot/woda niegazowana   A: 1,3,7 Ciasto- wyrób własny A:1,3,7
Piątek 24.09.2021 Żurek A: 1,7,9 Ryż z musem truskawkowym, kompot, woda niegazowana A:7 Banan

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)