JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE | |||
DATA | OBIAD ZUPA + II DANIE | GR | |
Poniedziałek 17.02.2025 | Zupa krupnik (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9) Sznycel z indyka z pieca (1,3,7) Ziemniaczki z koperkiem (7) Sałata z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winegret) (10) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 90g/120g 150g/200g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 18.02.2025 | Zupa koperkowa z zacierką (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,3,9) Makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 250g/350g 250ml 125g |
|
Środa 19.02.2025 | Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka, śmietana) (7,9) Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym (1,3,7) ketchup/sos czosnkowy (7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml 200g/250g 20g/30g 250ml 60g |
|
Czwartek 20.02.2025 | Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Sztuka mięsa duszona w sosie własnym (1,7) Kasza bulgur (7) Buraczki z chrzanem Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 100/130g 100/150g 100/150g 250ml 130g |
|
Piątek 21.02.2025 | Zupa grochowa na wywarze drobiowym (drób, groch, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9) Pieczone kotleciki rybne z pieca (1,3,4,7) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka z kiszonej kapusty Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml
80g/120g |
|
Poniedziałek 24.02.2025 | Barszcz czerwony (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Filet z kurczaka po parysku (1,3,7) Ziemniaczki pure (7) Mizeria ze szczypiorkiem (7) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 90g/120g 150g/200g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 25.02.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9) Curry z indyka z warzywami (1,7) Ryż na sypko (7) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml
180g/220g |
|
Środa 26.02.2025 | Żurek z jajkiem i białą kiełbasą (zakwas żytni, biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki, jajko) (1,3,7,9) Kopytka z masłem i bułką tartą (1,3,7) Surówka z marchewki i jabłka Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
150g/250g |
|
Czwartek 27.02.2025 | Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9) Schab duszony w sosie własnym (1,7) Kasza jaglana (7) Surówka Colesław Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 100g/130g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Piątek 28.02.2025 | Zupa brokułowa (brokuł, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana) (7,9) Paluszki rybne z pieca (1,4) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka szwedzka Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 90g/120g 150g/200g 100g/150g 250ml 125g |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) |