JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE | |||
DATA | OBIAD ZUPA + II DANIE | GR | |
Poniedziałek 20.11.2023 | Kapuśniaczek (drób, kapusta kiszona, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, natka) (9) Sznycel z indyka z pieca (1,3,7) Ziemniaczki z koperkiem (7) Mizeria ze szczypiorkiem (7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml 80g/100g 100g/150g 100g/150g 250ml 50g |
|
Wtorek 21.11.2023 | Barszcz czerwony (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Kotlet mięsno- ryżowy z pieca (1,3,7) Warzywa na parze (brokuł, kalafior, marchew mini) (7) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 160g/240g 100g/150g 250ml 150g |
|
Środa 22.11.2023 | Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (7,9) Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym (1,3,7) ketchup/sos czosnkowy (7) kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 150g/200g 20g/30g 250ml 130g |
|
Czwartek 23.11.2023 | Zupa krupnik (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9) Makaron farfalle z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 220g/300g 250ml 125g |
|
Piątek 24.11.2023 | Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9) Paluszki rybne z pieca (1,3,4) Ziemniaki z koperkiem (7) Ogórek kiszony Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml
90g/150g |
|
Poniedziałek 27.11.2023 | Zupa koperkowa (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,9) Filet z kurczaka po parysku (1,3,7) Ziemniaczki pure (7) Sałata z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winegret) (10) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 85g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 130g |
|
Wtorek 28.11.2023 | Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym (drób, soczewica, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9) Makaron penne ze szpinakiem, bazylią i parmezanem (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
220g/280g |
|
Środa 29.11.2023 | Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Pulpeciki z pieca w sosie pomidorowym (1,3,7) Ryż na sypko (7) Surówka Colesław Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Czwartek 30.11.2023 | Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9) Gulasz z szynki wp (1,7) Kasza gryczana (7) Buraczki z chrzanem Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml 80/120g 100/150g 100/150g 250ml 50g |
|
Piątek 01.12.2023 | Zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana) (7,9) Pieczone kotleciki rybne z miruny z pieca (1,3,4,7) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka z kiszonej kapusty Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 80g/160g 100g/150g 100g/150g 250ml 125g |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) |