Obiady

Koszt obiadów w marcu 2020 roku: 121 zł.

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 09.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Kotlet schabowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Mandarynka
Wtorek 10.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa jarzynowa z zieleniną A:1,9 Makaron spaghetti z sosem bolognese, kompot/woda niegazowana  A: 1,3,7 Jabłko
Środa 11.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa fasolowa z zieleniną A: 1,9 Ryż z musem truskawkowym, kompot, woda niegazowana A:7 Gruszka
Czwartek 12.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa z kalarepy z koperkiem A:9 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Wafle ryżowe
Piątek 13.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa krupnik  z pęczakiem na wywarze mięsnym A: 1,9 Kotleciki rybne z miruny  ze szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana  A:1,3,4,7 Banan
Poniedziałek 16.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Curry z indyka z ryżem jaśminowym na sypko, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Jabłko
Wtorek 17.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa z czerwonej soczewicy z na wywarze mięsnym A:1,9 Pierogi leniwe z masełkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot/ woda niegazowana  A:1,3,7 Sok owocowy 100%,  tłoczony na zimno, jednodniowy
Środa 18.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9 Penne z pesto szpinakowo-bazyliowym i parmezanem, kompot / woda niegazowana  A: 1,3,7 Mandarynka
Czwartek 19.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Rosół z makaronem A: 1,3,9 Pieczeń duszona w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki/ kompot/ woda niegazowana  A:1,7 Ciasto -własny wyrób A: 1,3,7
Piątek 20.03.2020 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Kapuśniaczek A:9 Naleśniki z serem i dżemem, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Banan

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)