Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE:

DATA  Bułka – 4zł GR OBIAD  ZUPA + II DANIE GR
Poniedziałek 20.06.2022 Bułka  pełnoziarnista (1)
masło 82%  (7)
wędlina
ogórek
sałata
60g
5g
20g
25g
5g
Zupa koperkowa (drób, koper, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, zacierka) (1,9)
Pieczone udko z kurczaka
Ziemniaki młode z koperkiem (7)
Mizeria ze szczypiorkiem (7)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml

100g/220g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g

Wtorek 21.06.2022 Bułka  pełnoziarnista (1)
masło 82%  (7)
wędlina
pomidor
sałata
60g
5g
20g
20g
5g
Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9)
Schab duszony w piecu w sosie własnym (1,7)
Kasza gryczana na sypko (7)
Buraczki tarte
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml

100g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
125g

Środa 22.06.2022 Bułka  pełnoziarnista (1)
masło 82%  (7)
ser żółty (7)
ogórek
sałata
60g
5g
20g
25g
5g
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, ryż) (7,9)
Rybka smażona (1,4)
Ziemniaki młode z koperkiem (7)
Ogórek kiszony
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml

90g/150g
100g/150g
100g/150g
250ml
130 g

Czwartek 23.06.2022 Bułka  pełnoziarnista (1)
masło 82%  (7)
wędlina
pomidor
sałata
60g
5g
20g
20g
5g
Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka, śmietana) (7,9)
Makaron spaghetti z sosem bolognese  (1,3,7)
kompot/woda niegazowana
Morela
250/300ml

220g/300g
250ml
60g

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)