Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 21.06.2021 Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym A: 7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana  A: 1, 7 Jabłko
Wtorek 22.06.2021 Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym A:9 Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 nektarynka
Środa 23.06.2021 Zupa krupnik na wywarze warzywnym  A:1,9 Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot/woda niegazowana  A:1,3,7 banan
Czwartek 24.06.2021 Żurek

A: 1, 7,9

Ryż z musem truskawkowym, kompot/woda niegazowana

A: 7

gruszka
Piątek 25.06.2021  

 

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)