Obiady

Koszt obiadów  za czerwiec 2020 roku: 77 zł.

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 01.06.2020 Zupa pełna warzyw z kurczakiem

A: 1,7,9

bananowe racuszki na maślance z cukrem pudrem

kompot/woda niegazowana

A: 1,3,7

jabłko
Wtorek 02.06.2020 zupa ogórkowa na wywarze warzywnym

A:7, 9

makaron spaghetti z sosem bolognese

kompot/woda niegazowana

A: 1,3,7

brzoskwinia
Środa 03.06.2020 zupa warzywna z zieleniną

A: 1,7,9

filet z miruny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot, woda niegazowana A: , 3, 4, 7 gruszka
Czwartek 04.06.2020 rosół z makaronem A:1,3, 9 schab duszony, kasza jaglana, buraczki kompot/woda niegazowana A: 1,7 Wafle ryżowe
Piątek 05.06.2020 krupnik na wywarze mięsnym

A: 1,9

pierogi ruskie ze śmietaną

kompot/woda niegazowana  A:1,7

banan
Poniedziałek 08.06.2020   kapuśniak z młodej kapusty

A: 9

ryż z sosem truskawkowym

kompot/woda niegazowana  A:1,7

brzoskwinia
Wtorek 09.06.2020 zupa pomidorowa

z zieleniną

A:1, 7, 9

pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka kompot/woda niegazowana  A:1,7 jabłko
Środa 10.06.2020  zupa fasolowa z zieleniną

A: 9

 naleśniki z dżemem

kompot / woda niegazowana  A: 1,3,7

banan
Czwartek 11.06.2020
Piątek 12.06.2020

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)