Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE:

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 22.11.2021 Zupa koperkowa na wywarze warzywnym A;9 Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż na sypko, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Gruszka
Wtorek 23.11.2021 Zupa krupnik  na wywarze mięsnym A: 1,9 Makaron penne z  passatą pomidorową i parmezanem, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko
Środa 24.11.2021 Kapuśniaczek z ziemniakami na wywarze mięsnym A:9 Kopytka z bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka, kompot/woda niegazowana  A:1,3,7 Mandarynka
Czwartek 25.11.2021 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Schab duszony, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Wafle ryżowe
Piątek 26.11.2021 Barszczyk czerwony z ziemniakami A: 7,9 Racuszki na kefirze z jabłkami, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Banan
Poniedziałek 29.11.2021 Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Kotlet mielony z pieca, ziemniaki z koperkiem, mizeria kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko
Wtorek 30.11.2021 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,7, 9 Placuszki cukiniowo-warzywne, sos jogurtowo-czosnkowy, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Banan
Środa 01.12.2021 Rosół z makaronem                                 A: 1,3,9 Pieczone kotleciki rybne z dorsza, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana  A:1,3,4,7 Gruszka
Czwartek 02.12.2021 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Gulasz z indyka, kasza gryczana niepalona, buraczki, kompot/woda niegazowana A:1,7 Ciasto- wyrób własny A:1,3,7
Piątek 03.12.2021 Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsnym A:9 Bułki na parze z musem truskawkowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Mandarynka

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)