JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE | |||
DATA | OBIAD ZUPA + II DANIE | GR | |
Poniedziałek 15.04.2024 | Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Pulpeciki z pieca w sosie własnym (1,3,7) Ryż na sypko (7) Surówka Colesław Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 16.04.2024 | Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka) (7,9) Pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną (1,7) Kompot/ woda niegazowana Banan |
250/300ml 150g/200g 250ml 125g |
|
Środa 17.04.2024 | Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowym (drób, soczewica, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, pietruszka zielona) (9) Makaron penne z passatą pomidorową, bazylią i parmezanem (1,3,7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
220g/280g |
|
Czwartek 18.04.2024 | Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9) Gulasz z szynki wp (1,7) Kasza gryczana (7) Buraczki Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80/120g 100/150g 100/150g 250ml 150g |
|
Piątek 19.04.2024 | Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka pietruszki) (9) Pieczone kotleciki rybne z miruny z pieca (1,3,4,7) Ziemniaki z koperkiem (7) Surówka z kiszonej kapusty Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml 80g/140g 100g/150g 100g/150g 250ml 125g |
|
Poniedziałek 22.04.2024 | Zupa krupnik (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9) Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych Ziemniaki z koperkiem (7) Tzatziki (ogórek zielony, jogurt naturalny, czosnek ) (1,7) Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml 80g/120g 100g/150g 100g/150g 250ml 150g |
|
Wtorek 23.04.2024 | Zupa parzybroda (kapusta biała, marchew, seler, korzeń pietruszki, ziemniaki, por, natka) (9) Curry z indyka z warzywami (marchew, cebula, czosnek, curry, kurkuma, pietruszka zielona) (1,7) Ryż na sypko (7) Kompot/woda niegazowana Gruszka |
250/300ml 180g/220g 100g/150g 250ml 130g |
|
Środa 24.04.2024 | Zupa pełna warzyw z kurczakiem (filet z kurczaka, marchew, kalarepa, groszek zielony, szczypior, ziemniaki, natka pietruszki, śmietana) (7,9) Bułki na parze (1,7) Mus jogurtowo-malinowy (7) Kompot/woda niegazowana Banan |
250/300ml
90g/140g |
|
Czwartek 25.04.2024 | Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9) Kotlet mięsno- ryżowy z pieca (1,3,7) Warzywa na parze (brokuł, kalafior, marchew mini) (7) Kompot/woda niegazowana Mandarynka |
250/300ml
160g/240g |
|
Piątek 26.04.2024 | Barszcz ukraiński (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, kapusta biała, fasola, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9) Paluszki rybne z pieca (1,3,7) Ziemniaczki pure (7) Ogórek kiszony Kompot/woda niegazowana Jabłko |
250/300ml
85g/120g |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) |