Obiady

Koszt obiadów w lutym 2019 r. – 77 zł

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 18.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9     Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Mandarynka
Wtorek 19.02.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa koperkowa z grysikiem na wywarze warzywnym A:7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka  z sosem winegret, kompot/woda niegazowana A: 7 Gruszka
Środa 20.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa z czerwonej soczewicy z na wywarze mięsnym A:1,7,9 Kotleciki rybne z miruny ze szczypiorkiem z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana  A:1,3,4,7 Jabłko
Czwartek 21.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Gołąbki z mięsem i kaszą bulgur w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Wafle ryżowe
Piątek 22.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Rozgrzewająca węgierska zupa gulaszowa z zieleniną A:1,7,9 Pierogi leniwe z masełkiem, surówka z selera z pomarańczą, kompot/ woda niegazowana  A:1,3,7 Kiwi
Poniedziałek 25.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Rosół z lanymi kluseczkami A: 1,3,9 Karkówka duszona w majeranku, kasza gryczana, ogórek konserwowy, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Mandarynka
Wtorek 26.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Kapuśniaczek na wywarze mięsnym A:1,7,9 Naleśniki z serem i dżemem, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Sok jednodniowy
Środa 27.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A: 7,9 Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem zielonym, ryż na sypko, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Jabłko
Czwartek 28.02.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną  A: 1,7,9 Kotlet mielony, ziemniaki pure, buraczki, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto -własny wyrób A: 1,3,7
Piątek 01.03.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa brokułowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Łosoś z pieca, ziemniaczki z koperkiem, surówka szwedzka, kompot/ woda niegazowana A:4,7 Gruszka

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)