Jadłospis

DATA OBIAD  ZUPA + II DANIE GR
Środa 03.04.2024 Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, natka, śmietana) (7,9)
Makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym  (1,3,7)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
220g/300g
250ml
150g
Czwartek 04.04.2024 Zupa ogórkowa  (ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Sztuka mięsa duszona w sosie własnym (1,3,7)
Kasza bulgur (7)
Surówka z czerwonej kapusty
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
85g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
130g
Piątek 05.04.2024 Zupa fasolowa  (drób, fasola biała, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, majeranek, czosnek, natka pietruszki) (9)
Pieczone kotleciki rybne z miruny z pieca (1,3,4,7)
Ziemniaki z koperkiem (7)
Surówka wiosenna z pekińskiej z papryką i kukurydzą (7)
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300ml
80g/130g
100g/150g
100g/150g
250ml
50g
Poniedziałek 08.04.2024 Rosół z makaronem (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, cebula, lubczyk, natka pietruszki, makaron) (1,3,9)
Kotlet mielony z pieca (1,3,7)
Ziemniaczki z koperkiem (7)
Mizeria ze szczypiorkiem (7)
Kompot/woda niegazowana
Jabłko
250/300ml
85g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
150g
Wtorek 09.04.2024 Zupa krupnik  (drób, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, ziemniaki, natka, kasza pęczak) (1,9)
Makaron kokardki z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym (1,3,7)
Kompot/woda niegazowana
Banan
250/300ml
220g/300g
250ml
125g
Środa 10.04.2024 Żurek z jajkiem i białą kiełbasą (zakwas żytni, biała kiełbasa, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, ziemniaki, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki, jajko) (1,3,7,9)
Ryż prażony z jabłkami i cynamonem (7)
Kompot/woda niegazowana
Mandarynka
250/300 ml

250g/300g
250ml
50g

Czwartek     11.04.2024 Barszcz czerwony (burak czerwony, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, czosnek, majeranek, śmietana, natka pietruszki) (7,9)
Pieczeń z indyka w sosie koperkowym (1,7)
Kasza orkiszowa (7)
Surówka z marchewki z chrzanem
Kompot/woda niegazowana
Kulki owsiane z wiórkami kokosowymi- wyrób własny (1,7)
250/300ml
80g/120g
100g/150g
100g/150g
250ml
50g
Piątek 12.04.2024 Zupa pomidorowa z makaronem (marchew, seler, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, makaron) (1,3,7,9)
Łosoś z pieca (4)
Ziemniaki z koperkiem (7)
Ogórek kiszony
Kompot/woda niegazowana
Gruszka
250/300ml
90g/130g
100g/150g
100g/150g
250ml
130g
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)