Obiady

Koszt obiadów w kwietniu 2019 r. – 82,5 zł

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 01.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Makaron spaghetti z sosem bolognese, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Jabłko
Wtorek 02.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa fasolowa na wywarze mięsnym A:1,7,9 Pierogi leniwe z masełkiem, surówka z marchewki, kompot/ woda niegazowana  A:1,3,7 Sok owocowy 100%,  tłoczony na zimno, jednodniowy
Środa 03.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:1,7,9 Ryż z truskawkami, kompot/woda niegazowana A; 7 Mandarynka
Czwartek 05.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa pomidorowa z makaronem  A: 1,7,9 Sznycel z indyka, ziemniaczki z koperkiem, buraczki, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto -własny wyrób A: 1,3,7
Piątek 06.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Rozgrzewająca węgierska zupa gulaszowa z zieleniną A:1,7,9     Racuchy na maślance z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Banan
Poniedziałek 08.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Barszcz ukraiński na wywarze warzywnym A:1,3,7,9 Klopsiki  w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek konserwowy, kompot/ woda niegazowana A;1,3,7, Gruszka
Wtorek 09.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa krem z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni                          A: 1,9 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Jabłko
Środa 10.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A: 1,7,9 Łosoś z pieca, ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A:4,7 Wafle ryżowe
Czwartek 11.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Rosół z lanymi kluseczkami A: 1,3,9 Nuggetsy z kurczaka w kukurydzianej panierce, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Mandarynka
Piątek 12.04.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa koperkowa z grysikiem na wywarze warzywnym A:7,9 Pizza domowa z szynką i serem, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Banan

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)