Obiady

Koszt obiadów w październiku 2018 r. – 126,50 zł

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 08.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa koperkowa A:7 Jesienne leczo z cukinii i bakłażana z kiełbasą, ziemniaczki pure, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Jabłko
Wtorek 09.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Filet z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Śliwka
Środa 10.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa fasolowa na wywarze mięsnym A:1,7,9 Penne z pesto szpinakowo-bazyliowym i parmezanem, kompot / woda niegazowana  A: 1,3,7 Banan
Czwartek 11.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Barszcz ukraiński z jajkiem na wywarze warzywnym A:3,7 Chrupiące kotlety mięsno-ryżowe z warzywami na parze (brokuł, kalafior, marchewka mini), kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko
Piątek 12.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Węgierska zupa gulaszowa z zieleniną A:1,7,9 Naleśniki z serem i malinami na gorąco, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Gruszka
Poniedziałek 15.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa Minestrone  A:1,7,9 Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna , surówka z marchewki/ kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Wafle ryżowe
Wtorek 16.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa porowa A:7,9 Łazanki z kiszoną kapustą A: 1,3,7 Jabłko
Środa 17.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A:1,9 Filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka i papryki, kompot/woda niegazowana A: 1,4,7 Pomarańcza
Czwartek 18.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Gulasz z szynki, ziemniaczki z koperkiem, buraczki z chrzanem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto -własny wyrób A: 1,3,7
Piątek 19.10.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:1,7,9 Ryż z jabłkami i cynamonem, kompot/woda niegazowana A:1,7 Banan

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)