Obiady

Koszt obiadów w czerwcu 2019 r. – 66 zł

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek 10.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa brokułowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1, 7 Jabłko
Wtorek 11.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa koperkowa na wywarze mięsnym A: 1,7,9 Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Brzoskwinia
Środa 12.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa z czerwonej soczewicy z na wywarze mięsnym A:1,7,9 Pierogi leniwe z bułeczką i masełkiem,surówka z marchewki i jabłka A: 1,3,7 Banan
Czwartek 13.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa pomidorowa z makaronem  A: 1,7,9 Medaliony z polędwiczki wieprzowej, kasza gryczana niepalona, buraczki czerwone, kompot/woda niegazowana A:1,7 Piszinger z masą kajmakową
Piątek 14.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:1,7,9     Racuchy na maślance z musem malinowym, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Naktarynka
Poniedziałek 17.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa – możliwość zakupu- 2 zł  A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Kotlet mielony, ziemniaczki z wody, sałata z sosem vinegret,  kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Wafle ryżowe
Wtorek 18.06.2019 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa – możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7 Zupa jarzynowa z zacierką A:1,7,9 Pizza domowa z serem i szynką ketchup, sos czosnkowy, kompot/woda niegaazowana A: 1,3,7 Jabłko

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)